fredag 30 januari 2009

Dead Like Me, Life After Death


Ok har kollat. Rube är ju borta, och Daisy kommer i en ny och mycket försämrad förpackning. Borta är hatkärleken mellan Daisy och Mason men kvar är resten av våra kära vänner, George (såklart), Roxy, Dolores, Joy, Reggie och låt oss inte glömma Crystal.
Life After Death tar vid några år efter att vi senast mötte The Reapers och ingenting är sig riktigt likt. Rube är spårlöst försvunnen och hans ersättare tror inte på gamla traditioner som post-its eller vikten av ett moral och etik. Samtidigt stöter George på problem när hennes reap visar sig vara Reggies pojkvän. Drama ensues och oväntade samt komiska situationer uppstår.

Man har ju väntat ganska länge på Life After Death så det känns svårt att bedöma den med stenhård rättvisa och objektiva ögon. Jag skulle ändå vilja påstå att Life After Death är helt värd att se såtillvida att man sett serien. I ungefär en tredjedel av filmen känns det som om man aldrig lämnat Dead Like Me. Allting flyter på bra, tempot är perfekt och dialogen är witty. Problemen som filmen har är dock uppenbara - Den nya versionen av Daisy som inte håller måttet för fem öre är en av de mest irriterande. Varför kunde de inte bara skriva ut Daisy också? Det hade varit bättre att introducera en helt ny reaper istället för den bleka kopian som stapplar omkring och pajjar ala scener hon är med i.
Sen har jag ju ganska mycket problem med att introt är så fruktansvärt långt och recapigt, vad tänker producenterna? Att Life After Death ska locka till sig en helt ny publik? Herre det är ju DTDVD, jag har svårt att se att några andra än die hard fans kommer kolla på det här.

Också, serietidnings animationerna som återkommer genom hela filmen? Jag blev ganska förvirrad i början och trodde att Life After Death var Heroes med kass(are) budget. bah, eeeeh, why?

ok, men sammanfattningsvis vill jag ändå påpeka att det är värt att se Life After Death, den kanske inte är allt man byggt upp den till att vara, men den drar inte ner Dead Like me's minne i skiten och det är ett bra betyg och man jämför med andra filmer som gjorts av teveserier. Det är inte lika bra som Serenity, men det är bra nog.

1 kommentar:

masha sa...

*minns med värme i hjärtat när vi och tusen nördar såg serenity på bio*