fredag 14 november 2008

Greys Anatomy s05e08


"Are you familiar with assburgers?"

Jag gillade att Roslyn gjorde entre i Greyan men ogillade starkt att de typecastade henne som Dr Jeffrey Geiger från Chicago Hope (läkaren som inte kunde operera med byxor på). Alltså sorry Shonda, men Mandy Patinkin spelar rollen bättre och David E. Kelly skriver karaktären mycket mer mångfasetterat och intressant än du och dina lakejer någonsin kan kan drömma om (obs, bortse från Ally McBeal).

Dessutom, fucking jävla assburgers, gimme a break alltså. Jag vill jag poängtera att det är högst ovanligt att kvinnor lider av sån grov assburgers (alla vet ju att man får assburgers av att spela för mycket WoW och aldrig raka neckbearden) och kvinnliga läkare med assburgers? Haha, vad fan. Tror gänget bakom greyan att vi lever i uppochnervända världen där kvinnor med psykiska sjukdomar/mentala handikapp kan komma in på en en läkarutbildning/bli hjärtspecialister? Serre.

Teveserier behöver inte vara realistiska (se slutet på det här avsnittet, wtf liksom) men det finns väl gränser för vad man kan stå ut med att de trycker ner i halsen på en. Typexemplet på skön realism som följde assburgers storylinen - den hemlösa killen som skulle få en avancerad operation med uppföljande rehab tills han var (!) helt frisk. hahahahaaaaaaaa. haaaaa. ha.

En till störig grej med Greyan, så fort det handlar om andlighet (obs hatar andlighet) är det alltid någon tokig jävla hottentott (se 'den andre') som förespråkar en världssyn som står i motsats till den vetenskapliga. Liksom ok, tokiga asiater och deras sekter, tokiga indianer, tokiga svartingar osvosv.
Liksom Bailey när hon rullar med ögona och pratar om sin gud. Gimme a break Shonda. När fan ska det komma en tokig jävla kristen, övre medelklass, white male som vägrar operation för att han tror på hokus pokus? När, NÄR? Berätta för mig.. berätta för mig producenter och manusförfattare!

Ok. Också. Töntiga, töntiga Greys som alltid använder sig av den frustrerade, smått våldsamma mannen för att få igång sexy moments. (se armeläkaren och Christina i gränden) När fan får brudarna vara sådär skönt våldsamma och tvinga sig på männen?

5 kommentarer:

masha sa...

fan va jag känner mig trött på greys nu asså. tror lite att det där med hahn killed the buzz för mig, liksom droppen som fick bägaren att rinna över. var så trött att jag somnade mitt i avsnittet och nu vet jag inte om jag vill se mer.

nico sa...

tyckte inte det var värt att se. slutet var typ helt skevt, fattar not vad de håller på med. eller jo, de håller på och skriver ut izzie ur serien eftersom catherine heigl inte vill göra greys något mer.

Anonym sa...

jag förstår tyvärr varför, när gpr hennes kontrakt ut? jag trodde att shonda tänkte tvinga kvar henne iom att izzie är hennes favvokaraktär? väldigt bra inlägg btw.

nico sa...

tror alla har femårskontrakt så det är nog några år kvar. men om heigl fortsätter badmoutha greys lär de väl ska bli tvungna att skriva ut henne. tänker att det är en bra grej att använda hennes karaktärs uppenbara tokighet (för inte fan kan väl denny vara på riktigt? det är ju itne x-files eller dallas) för att skriva ut henne ur serien.

Anonym sa...

men ÅH vilket bra inlägg!