lördag 6 september 2008

Dexter


Heeey, titta vad som har läckt ut på internetet, första avsnittet av nya säsongen Dexter! Kollade nyss klart och det är sig likt. Ska inte spoila folk nu, bara lite generellt sådär. I alla fall, första avsnittet på tredje säsongen är en naturlig utveckling av den Dexter vi mötte i såväl säsong ett som två. Man kände liksom genast igen sig och Dexterverse är sig likt.
Det är fortfarande en hel del ostig inre monolog. Jag hatar ju egentligen inre monolog och tycker det är det billigaste och mest simpla sätt att driva storyn framåt. Men i Dexter fungerar det ganska bra, mest för att Dexters inre monolog är töntigt självupptagen och melodramatisk. liksom, "loud music... cover of darkness". haha. Dexter, din lilla unika snöflinga till attention whore.

Dock finns det väl en del grejer att anmärka på, främst den uppenbara risken att serien snart blir sjukt repetativ i sin formula. Svårt att undgå visserligen, liksom vad annat skulle saker och ting kunna handla om förutom "Dexter är rädd för att bli avslöjad som den vigilante-mördare han är"?
Dessutom måste jag nog erkänna att det bjöds inte direkt på någon himlastormande fantastisk dialog och tempot var lite lunkande och segt. Men den allra sista scenen bär löften om nya intressanta utvecklingar av karaktärer och story så Dexter är fortfarande på min goda sida!

Haha, ok, nu har jag typ bloggat i sjutusen år på samma dag. Ok. Har lite tråkigt denna lördagskväll. Glömde gå på systemet och är nu nykter och lite tjurig. heh.

Inga kommentarer: