tisdag 9 september 2008

True Blood


Efter många om och lång väntan hade ändå True Blood premiär i veckan. HBO har haft en enormokampanj för serien så förhoppningarna var höga. Jag såg prepiloten för några månader sedan och var ganska nyfiken och spänd på det slutgiltiga resultatet. Skaparen bakom True Blood är ju ändå allas vår älskling Allan Ball (Six Feet Under, American Beauty).
Kort sammanfattning dådå, True Blood utspelar sig i Louisiana efter att vampyrerna har kommit ut ur garderoben. Seriens namn är också namnet på det syntetiska blod som ett japanskt företag har utvecklat och som nu gör människoblod överflödigt i vampyrernas nya hälsosammare livstil. Vår huvudrollsinnehavare är visserligen inte vampyr, men hon har ju andra bra grejer på gång som tex telepati och skojiga tänder.
Så sammanfattningsvis, Vampyr kommer till lilla hålan som aldrig haft vampyrinvånare tidigare. Telepattjej möter blodsugarkille, tycke uppstår, konflikter väntar.

Allan Ball säger om serien att den ska vara "popcorn for the intellectuals", lite pulp och ganska witty. Och det är ju ganska witty och det är ganska pulp.

Känner just nu att det är svårt att avgöra om True Blood kommer att uppfylla alla mina fantastiska förväntningar. Piloten var lite seg (fast det kan vara för att det var tredje gången jag såg avsnittet) och den hoppade inte direkt rakt in i någon story utan var mer inne på att dra sublima paralleller mellan vampyrer/svarta/homosexuella. vilket är väldigt Ball, men efter 45 minuter kändes det aningens preachy.

I alla fall har jag fortfarande stora förhoppningar, och jag tror de kan infrias, man måste nog bara släppa Six Feet Under lite och inte vara så jävla allvarligt inställd. Dessutom är det ju inte första gången en pilot är halvkass medans resten av serien är lysande. Jag kan räkna upp flera exempel på kassa piloter varav en faktiskt är Six Feet Under (alla fejkade reklaminslag för begravningsprylar, what?) så det ska nog bli bra.

Ps: Introt till True Blood är fan skitbra föresst, som en ondare version av Kids In The Hall-intro kombinerat med lite Nip Tuck, och Natural Born Killers. Haha. Fast typ inte. Men ändå. Kolla!

Inga kommentarer: