lördag 6 september 2008

Greys Anatomy och aborter

"abortions is between you and your god, little one..."

Ärlig fråga, kan någon människa i Greys Anatomy någonsin få ha en normal skön abort? Sitter och är sur och tänker på hur jävla kristet och amerikanskt Greys är på många sätt. Ok låt oss se;

Christina planerar en abort, men hinner inte fullfölja den då det visar sig att hon har utomkveds-havandeskap och håller på att blöda ihjäl.

Addison berättar att hon tidigare har gjort en abort. Addison är numera totalt infertil och kan inte få ungar. Osäker på om det ska vara hennes straff för den tidigare aborten?

Nån tjej har hiv och är preggers, hon vill ha abort, men sen säger Izzy, "abortion is between you and your god" och är helt skenhelig och då kommer hivtjejen på att potentiella hiv-barn var helt ok.

Nån annan brud har nånslags gendefekt och vill inte skaffa barn, skaffar barn ändå. (Var nog Private Practice..)

Izzy blir preggers vid sexton och adopterar bort ungen.

Oh well, minns att det var fler tillfällen, men kommer inte riktigt ihåg. Måste alla aborter på teve porträtteras som om det är det mest traumatiska och fruktansvärda som någonsin kan hända en kvinna? liksom ok, de flesta teveserier skulle inte ens gå där och prata om abort eftersom det oftast är otänkbart. Tack och lov kan ju de fiktiva kvinnorna i dessa teveserier glädjas åt att bara tanken på abort oftast resulterar i missfall! skönt, man kan liksom ha kakan och ändå äta upp den. fast kakan är ett foster, och med äta menar jag slippa.

Funderar mycket nu på om det finns någon teveserie där nån haft en abort och liksom är okej med det? Där det inte är en så jäkla stor deal? Ska efterforska.

8 kommentarer:

Elin sa...

Claire's abort i Six feet under kändes väl ändå helt okej.

nico sa...

ja just det! klart man alltid kan lita på att six feet under föregår med gott exempel! funderade på veronica mars, men kom på att den "aborten" var sjukt pro-life såsom de flesta teveserie tyvärr är. trist när man är jag och är anti-life eller något. heh.

Anonym sa...

känner en som gjorde abort och fick lite ångest för att hon inte fick ångest! det är rätt uppenbart att tv påverkar oss att tro att det är värsta traumatiska händelsen. hon tyckte mer det var gött att slippa va gravid och föda ut en unge.

B-b-b-etty sa...

alla serier är ju amerikanska så det är väl en anledning för dom skulle få jävla mkt skit om dom inte sa nåt om gud och ångest osv. man ska må dåligt vid tanken om abort annars är man en ond människa typ. ganska usel och overkligt

Anonym sa...

jag är allt annat än tveksamt inställd till rätten för alla att göra abort men det ÄR en stor grej och vissa klarar såklart av att hantera det jättebra men för många är det ett extremt stort trauma... tycker liksom inte det ska förringas ändå.

masha sa...

anonym2: när det kommer till amerikanska primetime-tv-serier (såsom greys) är trauma i samband med abort verkligen INTE något som förringas. snarare tvärtom, det var där i problemet låg.

ghaz sa...

alltså jag stör mig så otroligt mycket på när karaktärer i serier och filmer får reda på att dom är opassande preggers, men ändå så tas inte abort upp som val. det kommer inte ens på frågan, utan det är alltid *doomed faced* "nu måste du lägga om hela ditt liv efter din kommande kiddo" och man sitter där och ba "men hallå, gör abort så får du skiten ur vädret??".

jag tycker verkligen att det är helt obegripligt att abort är sån tabu i usa. är det verkligen SÅ många som är emot det? det känns mest som att pro-life:arna bara har varit jävligt duktiga på att göra sina röster hörda och skriker högre än resten fastän dom är i minoritet. kan det vara så?

Anonym sa...

det här ju ingen sjukhusserie så det kanske inte går att jämföra riktigt, men i sex and the city är ju Samantha helt öppen med att ha gjort två aborter och fine with it. Och även om det inte slutar med abort, så har ju Miranda en hyffsat trovärdig beslutsångest om sin eventuella, där hela hennes problemställning utgår från att hon är rädd att hon inte kan få barn sen och att hon börjar bli "gammal"- det handlar inte om gud eller pro-life där. det tycker jag är bra.

en annan sjukhusserie som är en skam ur abortsynpunkt är fan scrubs. usch.